San Vincenzo

Camping Park Albatros ligt acht kilometer ten zuiden van het sfeervolle vissersplaatsje San Vincenzo in Toscane. San Vincenzo is in de zomermaanden een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen. In dit pittoreske dorp genieten zij van een heerlijk dagje aan het lange zandstrand.

Het gezellige centrum van San Vincenzo

Naast een mooi strand, bezit San Vincenzo een jachthaven en een levendig centrum. In de winkelstraat treft u een aantal terrasjes waar u een heerlijk glas Chianti, een verkoelende Peroni of een verkwikkende espresso op u wacht. Ook voor de lunch of het avondeten vindt u hier goede alternatieven voor de restaurants op de camping.

San Vincenzo haven

de haven van San Vincenzo

Wilt u een bezoek aan het strand met een bezoek aan San Vincenzo combineren? U kunt over het strand naar San Vincenzo lopen en bijvoorbeeld de bus terug naar de camping nemen. Sneller en comfortabeler is het om met de auto naar het dorpje te rijden. Daar heeft u directe toegang tot het strand.

Van de camping naar het strand

Wenst u alleen het strand van San Vincenzo te bezoeken? Dan heeft u geluk, want de camping ligt op 800 meter van het strand van San Vincenzo. Dit betekent dat u slechts enkele minuten verwijderd bent van de helderblauwe Middellandse Zee. Het strand is ideaal strand voor kinderen, want de zee is er ondiep.

Wijn proeven

In toscane worden heerlijke wijnen gemaakt. In de directe omgeving van San Vincenzo zijn diverse wijnboerderijen te vinden waar u de Toscaanse wijnen kunt proeven.

Piombino

Op zo’n 15 kilometer naar het zuiden vanaf San Vincenzo ligt Piombino. Piombino heeft een oude binnenstad en diverse bezienswaardigheden zoals de 14e eeuwse kathedraal, een oude stadspoort en het Etruskisch museum Gasparri. In Piombino vindt u een pontverbinding met Elba. Elba is onder andere bekend vanwege Napoleon die naar Elba  werd verbannen.