Toscane: het echte Italië

Camping Park Albatros ligt bij de plaats San Vincenzo in Toscane. Deze regio in Centraal-Italië wordt ook wel beschouwd als het échte Italië. Hier vindt u historische steden als Pisa, Florence en Sienna, die vol staan met kunstschatten en architectonische hoogstandjes. Ook de natuur is overweldigend: met maar liefst 120 beschermde gebieden is hier genoeg te doen voor natuurliefhebbers.

Verder staat toscane staat bekend om haar topkwaliteit wijnen, waaronder natuurlijk de Chianti. Wanneer u een wijnliefhebber bent, is Toscane dan ook een ideaal vakantiegebied. Proef de verschillende wijnen direct bij de wijnboeren en bestel er een Italiaans hapje bij.

Camping Albatros vormt een prima uitvalsbasis voor ontdekkingstochten door Toscane. Het prettige is dat u hiervoor niet op uzelf bent aangewezen. Het personeel op het informatiepunt van de camping helpt u graag. Zo kunt u excursies boeken naar:

  • Pisa
  • Sienna
  • Florence
  • De Corniavallei
  • Het eiland Elba
  • Het eiland Giglio

Florence, stad  van de Medici

Florence  is de hoofdstad van Toscane. Florence is vooral groot geworden door de Medici. Dit bankiersgeslacht was in Florence aan de macht van de 15e eeuw tot 1737. De Medici bouwden Florence uit tot een machtig financieel centrum. Ze hadden bovendien belangstelling voor beeldhouwkunst, schilderkunst, architectuur en literatuur. Via huwelijken met de Europese aristocratie waren nakomelingen van de Medici koning of koningin van o.a. Frankrijk, Schotland en Spanje en leverden ze ook verschillende pausen.

Ponte Vecchio

de Ponte Vecchio

De rijke geschiedenis van de stad is er nog volop terug te vinden. De stad herbergt fraaie pleinen, beroemde bruggen zoals de Ponte Vecchio en monumentale gebouwen waaronder vele kerken en paleizen. Ook zijn de cultuurschatten die de stad voortbracht onder gebracht in diverse musea zoals het Uffizi.

Pisa en de toren

Wie Pisa zegt, zegt de scheve toren van Pisa. Als het gaat om stedelijke schoonheid zijn er andere Toscaanse steden die meer te bieden hebben, maar alleen de toren is al de moeite waard van een bezoek. Voor sommige is de aanblik op afstand vanaf de snelweg al voldoende.

Wonderschoon Sienna

Sienna is een oude universiteitsstad Mede dankzij de ‘Università degli Studi di Siena’ is de stad tot bloei gekomen en vind  je er nu nog vele historische gebouwen en pleinen. De kathedraal van Siena,  het Piazza del Campo, San Domenico, de Torre del Mangia, de Basilica dell’Osservanza en het Palazzo Pubblico zijn slechts nog een kleine greep uit al het moois dat Sienna heeft te bieden.

Elba en Napoleon

Elba staat vooral bekend als eiland waar Napoleon Bonaparte in ballingschap verbleef. Ook kunt u een uitstapje maken naar de Etruskische plaatsen Populonia en Vetulonia. Deze nederzettingen in Toscane dateren uit een tijd ver vóór de Romeinen.

De Corniavallei

De Corniavallei wordt ook wel de tuin van Toscane genoemd. U kunt op vele manieren van het natuurschoon genieten. Zo zijn er diverse wandelroutes die u voeren door de bossen en de olijf- en wijngaarden. In de vallei liggen twee natuurparken – Baratti en Populonia – die prachtige wandelmogelijkheden bieden. Het middeleeuwse Gherardesca kasteel in Campiglia Marittima is ook een bezoek waard.

Met de ferry naar Giglio

Giglio is een eiland voor de kust van Toscane en vanuit Porto Santo Stefano per ferry te bereiken. De haven – Giglio Porto – valt op door de pittoreske huisjes. Het hoger gelegen Giglio Castello biedt een fantastisch uitzicht op de andere eilanden voor de kust van Toscane zoals Elbe. Giglio Castello is een vestingstad met vele smalle steegjes en oude architectuur.